Руски съд постанови, че авиокомпания Аерофлот не може да изисква от

...
Руски съд постанови, че авиокомпания Аерофлот не може да изисква от
Коментари Харесай

Руски стюардеси с големи гърди ликуват! Евгения и Ирина осъдиха "Аерофлот"

Руски съд постанови, че самолетна компания " Аерофлот "  не може да изисква от чиновниците си да носят тъкмо избран от нея размер служебно облекло. Това стана, откакто две стюардеси заведоха дело против авиопревозвача за дискриминация, потвърждавайки, че са били пренасочвани към по-непривлекателни направления поради тежестта си. Както БЛИЦ заяви преди време, от " Аерофлот " за декларирали на служителките си, че не може да носят униформи, по-големи от размер 48 (UK 16 / EUR 42 / US 14). Едната от тях е Евгения - във видеото, чийто бюст също не е по мярката.

Съдът обаче не осъжда намерено политиката на компанията като дискриминационна, показва BBC news, представена от vesti.bg Вместо това той постановява да се изплати дребна сума обезщетение на дамите за загубите от заплатите им и друга сума за спомагателни вреди.

Това е визията, която " Аерофлот " желае:


Говорител на компанията разяснява пред съветска организация, че от компанията са удовлетворени че съдът не намира дейностите й за дискриминационни. Аргументите им - тежестта на стюардесите водело до по-висок разход на гориво.

„ Тази дискриминация върви към този момент от много време.

През октомври предходната година ми направиха фотоси в цялостен растеж с униформата от всички страни. След това един ден се върнах от Ню Йорк и се стартира – даваха ми назначения до Уфа, Самара и т. н. Ясно ми е за какво го правят”, споделя Евгения Магуринова, която признава, че не е индивидуален случай.
По-закръглените трябвало да си преработват облеклата. „ Кому е належащо всичко това? Нима съм отговорна, че имам огромни гърди и поради това и ми би трябвало по-голяма униформа”, недоволства Евгения. Думите й се удостоверяват от колежката й Ирина Ерусалимская.



„ Доводът, с който ме реалокираха на вътрешни линии беше не моята продуктивност, а ограниченията ми”, написа тя в жалбата си до съда.
От Аерофлот настояват, че ограниченията, които са взети, са свързани с сигурността: „ Заради наднормено тегло може в сериозна обстановка да се стигне до проблем.

Например при обличането на избавителна жилетка. Наднорменото тегло може да попречи на стюард есата да си я облече сама, а по този начин няма да може да помогне и на пътниците”, написа в изказване на компанията, представено oт съветски медии.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР